Happy Ramadhan Al-Kareem everyone!

Assalamualaikum readers! 😗
First of all, Alhamdulillah kita still dapat bertemu Ramadhan tahun ni. 💋
Bila tiba bulan puasa je, mesti ramai yang pergi bazaar Ramadhan right? Beli itu ini. pergi bazaar tangan kosong, keluar bazaar sampai tak cukup tangan nak bawa barang.👅

So here, some useful tips for Ramadhan.

  • SAHUR - sahur ni depends on orang juga. ada yang suka sahur makan nasi. ada yang makan kurma dan air je dah cukup. but kalau I kebiasaannya sahur minum nestum or oat je. Sebab bagi I, Oat lagi kenyang and tahan.💣 Don't forget kurma! Amik dalam nombor ganjil kayy, ikut sunnah 😉
  • BERBUKA- Waktu berbuka ni lah ramai yang makan sampai perut kembung, kenyang sangat, nak jalan pun tak larat kan haha. So tips I, lepas azan tu, start makan something manis dulu. 💋macam kurma or buah-buahan and  minum air segelas. Korang akan kurang makan nasi sebab perut dah kenyang dengan buah-buahan. Kena berhenti sebelum kenyang. Masa makan, jangan selalu minum air sangat, nanti perut buncit haaa siapa rasa insecure? hehe better air korang tu, letak jauh-jauh sikit. 👀 Tak adalah bebrolak-bolak air dalam perut tu. Barulah boleh achieve body goal time bulan puasa ni kan. 
  • Lepas berbuka, bolehlah siap-siap solat Maghrib and then pergi surau buat terawih. *Jangan pula upload media sosial, done terawih, done iftar, done sahur 😌* 
  • psst, kalau pergi bazaar Ramadhan tu jimat-jimatlah duit tu ya. hehe
Sikit je tips nya haha tak banyak pun. tapi tu lah yang boleh kita cuba masa Ramadhan ni kan. 
So, selamat berpuasa semua!



0 comments:

Post a Comment

Komen yang elok2 tau ! terima kasih datang ke blog ni ! nanti datang lagi ek? rajin-rajinlah bagi komennnnnn~ ^.^v