Short story

Assalammualaikum..

huhu lama dah tak update blog. masih igt lagi entri yang aku buat sebelum ni? tak silap aku psal UPU.. hahaha.. at that time, aku x dpt memana tawaran.. so, discuss dengan parents, aku msuk KPTM Bangi for a while.. sebab takut-takut rayuan upu tak dpt.. masuk kptm mmg aku happy gila, bukan sebab apa-apa pon haha tp sebab dkt dgn rumah, every week boleh balik pastu dpt roomates, toiletmates (kteorg dua bilik share satu toilet) *rindu roomates and toiletmates kat kptm.. (Angah, Achik, Alang, Acu and Adik) and aku jadi Along hahaha.*.and classmates yang mmg sporting habis..

Tapi, ALLAH takdirkan aku dapat pula rayuan upu.. dapat course sama mcm dkt kptm which is 'Analisis Pelaburan' kat UiTM. memula mmg aku tak nak pergi, sebab dah selesa dkt kptm haha nangis2 akuu! hahaha tapi bila fikir balik dalam dalam sedalam lautan hindi, aku decide nak pergi.. masuk uitm pon terkejar2, sebab baru tahu pendftrn pkol 8.30-5 ptg.. aku berhenti kptm pukul 12 tghri sbb nak settlekan mcm2. mmg penat gila..

Alhamdulillah, selamatlah sampai dekat UiTM. Biasalah, dua minggu aku homesick hahaha dahlah banyak ketinggalan dengan tak fahamnya, rindu family lg, mcm2 benda tak tahu masa tu... tapi tu semua beberapa minggu yg lepas hahaha alhamdulillah sekarang aku dah stabil.. roomates kat sini semua best, jiran depan bilik pon otak gegila..kitaorg dh mcm family jugak.. hehe.. 

Assignments pon berlambak, macam2 program ada, kelas tambahan lagi, perghh mmg penatlah kehidupan uni ni..sekarang baru aku faham and rasa semua yang siblings aku alami hahahaha.. klah smpai sini je, babaiiii...


p/s: UiTM mana tu rahsia hahahah..


0 comments:

Post a Comment

Komen yang elok2 tau ! terima kasih datang ke blog ni ! nanti datang lagi ek? rajin-rajinlah bagi komennnnnn~ ^.^v