Apabila Lina menjerit !



Hola2 readers.. Holalala.. Ehem2, Lina baru je balik dari Mexico ! Caya tak ? Sbnrnya x payah caya, kelentong je.. Hahaha ! Ok2, Lina sbnrnya nak cerita pasal Science Fair yang telah diadakan pada hri sabtu (28 April) lpas dkt makmal sains sekolah.. Lina pegi dgn kawan2 Lina. Banyak benda dkt sana. Eksperimen, kuiz dsb. Then, ckgu ada wat 1 test. Iaitu blood group test dgn glucose test. Kena bayar RM3. Masa amik glucose test tu, Lina takut, sakit ke tak, sakit ke tak ? yang tu je yg difikir dlm otak ni. Lina pun takut2 nk hulurkan tangan, yang tak bleh tahannya, akak tu main gurau2 plak. dye acah2 org. Lg scarylah aku ! Akak tu letak ubat kebas tu, pastu dye cocok. Then, result dye, Lina dapat 7.0 ! Wow! Quite high ! Ya Allah ! Tulah, suka mkn n minum bnda mnis lg ! Tp, ckgu ckp x pe, sbb Lina baru lpas mkn. Mmg pon, Lina baru lpas mkn mee goreng. hehehe!

Pastu, Lina pergi check blood group pula. Akak tu nak cucuk satu bnda ni, mcm jarum. Dye cucuk laju2.. Menjeritlah aku dalam makmal sains tu. Semua pandang, pastu senyum2.. Kwn2 sume dh ckp "Adlina!" Lina senyum2 je.. Macam kena cucuk jarum doh ! Dah nama pun mcm jarum, ntah ape2 lah Lina ni! Cuba teka, Lina blood group apa ? Cepat2! * syok sendiri kjap* Apa ?! A? cet ! salah ! B? pun salah! AB? salah jugaklah ! Jawapannye adalah O ! Jeng-jeng ! Then, bila balik rumah, malam tu Lina bgtau ayah yg Lina blood group O, ayah tanya "macam mana adik tau?" Lina cerita semua. Then, ayah cakap, "meh sini, ayah nak peluk org darah O." Lina terkejut, apahallah ayah aku ni ? Tapi, Lina peluk jelah. Ayah terharu pulak anak dye ni darah O ! hahaha ! Ayah darah AB (kalo tak silaplah) emak pula darah B (tibai je) tapi antara A,AB,B. Tetibe Lina sesat darah O. Ayah ckp, Lina mewarisi darah atuk, atuk Lina darah O !  lalala~ saya sayang atuk saya ! :P

Dah abis cerita ! sampai situ je, nanti Lina cerita pasal bnda lain pula ek ? Tata Yang ! :D

2 comments:

Komen yang elok2 tau ! terima kasih datang ke blog ni ! nanti datang lagi ek? rajin-rajinlah bagi komennnnnn~ ^.^v