Akhirnya dapat jugak!


Hello(!) wassup(2) hehe.. Hari ni Lina dapat juga!!! Nak tahu Lina dapat apa?? Lina dapat pergi pantai!!! ingat lagi tak entry yang Lina tulis sebelum ni? kalau tak tahu entri yang mana TEKAN SINI!! Dalam entri tu Lina tulis pasal keindahan alam kan? Lina suka tengok bintang, bulan dll.. then, kelmarin, mama ajak pergi bagan lalang.. 

Yippy! Lina happy lah.. dapat gak lepak2 tepi pantai, tengok bulan & bintang.. Kiteorang bertolak dalam pukul 4 petang.. smpi sana pun dh nk 6.30.. nasib baik kat sana pakcik ada beli rumah.. tumpang rumah dia.. tak payah kiteorang susah2 nak cari homestay.. Time malam tu, pergi pantai.. dalam pukul 11 lebih.. tapi TAK BEST! sebab apa tak best? nak tahu sebab apa? sebab tak ada BULAN!! wa! Tapi lina dgn alang, jalan2 lah juga kat pantai yg air laut tgh surut gia tu! pastu, main suluh2... masa tu pakai torchlight abg.. suluh umang2! hahaha!! Lina ingat lagi masa kecik2 dulu, bila nmpk umang2 lina suka cabut dia keluar dari cengkerang.. Jahat kan? Suluh punya suluh, tetiba ada grup cina ni,  lengcai tu tanya "amoi, buat apa tu?" Lina & alang gelak je.. pastu g kat ma & ayah.. sebelum kiteorg suluh2 tu, tak ada lak org nk suluh2..lepas kiteorang suluh2tu, aik? ramai pulak yg suluh umang2.. hahaha!!! 

Family kejap je pergi pantai... tak sampai 20 minit rasa... pastu balik umah pakcik balik.. Lina rasa tak best! Pantai  banyak sampah! orang berkelah tu main cmpk je smph merata-rata...!! Habis pantai..!! Tambah2 lagi BULAN tak ada!!!!! tak lengkap rasanya!!! terus mood tak ada nk lepak2 lg lama kat tepi pantai tu... Ahad (semalam) Ayah Lina direct pergi PD.. Penat! sebab nak tgk rumah lelong je kat sana... sampai ke mlm, baru kteorg balik.. itu pon smpi umah pukul 10.00 pm.. jadilah hari ni Lina tak pergi sekolah!! Badan lenguh2.. Letih gila, walaupun bkn lina yg bwk keta.. Asal masuk keta je kepala mula sakit! adoi ai!! Sepanjang p'jlnn nk g PD tu Lina tidur je.. hehehe... Kat PD pantai dia baru cantik.. Masa tu kiteorg singgah dh nk sunset... tapi sunset dia tak nmpk sgt...! Hish!!! Lepas lagi!! Dah tak nmpk bulan dah sekarang.. 

Wahai bulan,
Di mana engkau pergi,
Tanpamu aku terlalu sunyi,
Hanya bertemankan bintang yang menyinari,
Tanpa engkau disisi,
Alangkah tidak lengkaplah hidup ini.

Oh bulan,
Janganlah berhenti menerangi,
Bumi yang indah ini,
Tanpamu hidup ini kesunyian lagi..

Oh bulan, 
Muncullah pada hari ini, 
Menyeraplah cahaya dari matahari,
untuk menerangkan wajahmu yang begitu cantik sekali!


Heheh!! amacam.. ok tak kata2 Lina terhadap bulan? Macam penulis tak? Ada bakat tak? Hehe.. oklah.. sampai sini je.. Salam~

0 comments:

Post a Comment

Komen yang elok2 tau ! terima kasih datang ke blog ni ! nanti datang lagi ek? rajin-rajinlah bagi komennnnnn~ ^.^v