FEEDBACK ABSHAOIL

HAI pembaca yang comel molek sekalian.

Assalamualaikum,
Wah, rasanya dah lama tak update blog! last update pun bulan Februari tak silap. maklumlah sibuk sikit sejak jadi student ni >..< Banyak assignment dan presentation yang kena buat. balik-balik kelas je memang tak dan nak bukak blog semua hehehe

Sekarang ni, aku ada satu minat or kesukaan baru! Ya Allah :)

Apa itu, apa itu??

Aku sekarang ni TERsuka beli barang online! Ni mungkin sebab rapat dengan member yang suka beli barang online jadi aku pun terjebak sama >.< hehe tapi okaylah, asalkan tak terjebak dengan perkara yang tak elok sudahlah kan?

okay so what's the point?

Baru-baru ni, aku beli AbshaOil. Ha ni nak habaq mai. Sajalah dah tersebut barang orang, better promote sekali kan? Okay.. AbshaOil ini adalah satu minyak ataupun serum untuk melebatkan bulu mata dan keninggggg.. sesiapa yang tak ada kening hihihi *ada kening tapi halus* bolehlah cuba AbshaOil ni :) Bagi sesiapa yang nak lebatkan dan panjangkan lagi bulu mata anda, boleh cubaa! Belum cuba belum tahu! Tak kenal maka tak cinta, orang kata..  AbshaOil ni produk dari Arab. InshaAllah dijamin halal dan merupakan produk dari bahan organik. InshaAllah tak bahaya :) So, sesiapa yang berminat, bolehlah ke Instagram Abshabeautyworld. Harga inshaAllah berpatutan dan kebanyakkan harganya dah include POSTAGE!!!! *SISEXCITED*

Aku baru consume produk ni dalam 5 hari je. Tiap-tiap harilah sapu AbshaOil ni dekat bulu mata hahaha, and kesannyaaaaaaaaa jeng jeng jeng! Bulu mata semakin lebat dan mulai panjanggggg! suka ke tak suka? mestilahhh! Alhamdulillah.

Jadi, tak payahlah korang nak pakai bulu mata palsu yang sememangnya Haram.. Korang ada bulu mata original yang panjangnya setanding dengan bulu mata palsu tau.. So grab it now lovelies!

#AbshaOilTerbaik


ALLAH is the Best Planner

Assalammualaikum and good night.

Entri sebelum ni kan pasal Atuk tak sihat and dalam keadaan kritikal. Semalam, Pak cik bagitahu keadaan Atuk semakin stabil. And the most important Atuk gave responds, opened his eyes and talked. Praise be to Allah. Berkat doa-doa seluruh keluarga, Atuk semakin baik.  Pak cik cakap Atuk nak ABC hahaha nampak tak kempunan dia tu?

Then, ayah cakap atuk mintak air 100 plus hahaha atuk, atuk... nasiblah comel :3 Tapi, sedihnya aku tak dapat melawat for the last time sebab nak balik Uitm. hmmmm... Semoga Atuk sihat sentiasa :')

Short entry for this night. Sambung study, hari rabu dah start final ! Wish me Luck :)

Short story

Assalammualaikum..

huhu lama dah tak update blog. masih igt lagi entri yang aku buat sebelum ni? tak silap aku psal UPU.. hahaha.. at that time, aku x dpt memana tawaran.. so, discuss dengan parents, aku msuk KPTM Bangi for a while.. sebab takut-takut rayuan upu tak dpt.. masuk kptm mmg aku happy gila, bukan sebab apa-apa pon haha tp sebab dkt dgn rumah, every week boleh balik pastu dpt roomates, toiletmates (kteorg dua bilik share satu toilet) *rindu roomates and toiletmates kat kptm.. (Angah, Achik, Alang, Acu and Adik) and aku jadi Along hahaha.*.and classmates yang mmg sporting habis..

Tapi, ALLAH takdirkan aku dapat pula rayuan upu.. dapat course sama mcm dkt kptm which is 'Analisis Pelaburan' kat UiTM. memula mmg aku tak nak pergi, sebab dah selesa dkt kptm haha nangis2 akuu! hahaha tapi bila fikir balik dalam dalam sedalam lautan hindi, aku decide nak pergi.. masuk uitm pon terkejar2, sebab baru tahu pendftrn pkol 8.30-5 ptg.. aku berhenti kptm pukul 12 tghri sbb nak settlekan mcm2. mmg penat gila..

Alhamdulillah, selamatlah sampai dekat UiTM. Biasalah, dua minggu aku homesick hahaha dahlah banyak ketinggalan dengan tak fahamnya, rindu family lg, mcm2 benda tak tahu masa tu... tapi tu semua beberapa minggu yg lepas hahaha alhamdulillah sekarang aku dah stabil.. roomates kat sini semua best, jiran depan bilik pon otak gegila..kitaorg dh mcm family jugak.. hehe.. 

Assignments pon berlambak, macam2 program ada, kelas tambahan lagi, perghh mmg penatlah kehidupan uni ni..sekarang baru aku faham and rasa semua yang siblings aku alami hahahaha.. klah smpai sini je, babaiiii...


p/s: UiTM mana tu rahsia hahahah..


UPU ! (T.T)

Assalamualaikum and hye .

(aaaaa blur jap sebab dah lama tak buka blog)

ok la, talk about Upu la kan. first of all, congrats to those yang dpt UPU :) Hope u get what u want. To those yang pergi form six or matriks, good luck !

Straight to the point, aku tak dapat upu *hahahaha!* idk why. maybe batch 97 ni ramai kot? Maybe la hahaha.

Orang selalu tanya "kau dapat UPU tak?"
aku nak jawab pon macam aaaaa *if you know what i mean* NOPE, AKU TAK DAPAT! *ha kau capital semua* bukan marah, cuma jauh hati dgn gov sebab tak amik aku hahaha cis

and orang tanya "MATRIKS?" sejujurnya, aku tak mohon matriks. dan jangan tanya aku kenapa hahaha!sebab aku sendiri tak tahu kenapa aku tak mohon matriks. pelik lah kau! hehe

orang tanya lagi "FORM SIX dapat tak?"
Yes, form six aku dapat. Jurusan Sains. dekat Highschool Kajang. Tapi, aku tak pergi jugak. sebab kejap parents bagi, kejap tak, then aku pon macam hmm tak mahulah hahaha .. lagi sekali, jangan tanya aku kenapa tak pergi -.-"

SO APA YANG KAU MOHON, LINA OII?!

ya, mmg ade beberapa org kwn yang agak geram, sakit hati or marah dengan aku haha. buat masa ni, aku try mohon KPTM. yang paling dekat dengan rumah aku hahaha course ape tu tak sure lagi. then, aku tunggu rayuan untuk upu .. hopefully, dapat untuk second intake. InshaAllah.

so, all of u ready ke nak masuk alam universiti ni? Acewah, gaya aku ni mcm hakak-hakak uni je kan? ajet jet je hahaha

Aku harap batch 97 buat yang terbaik ! Allah yuftah 'alaikum, everyone! :D

p\s: blogging sambil dgr lgu 'Giving up on you by Eda Naziela'